Hírek

2008.03.15. 13:07

Demszky: nem kell új rendszerváltás

Nem kell új rendszerváltás, aki ilyeneket mond az a szabadság ellensége - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester

mti

Nem kell új rendszerváltás, aki ilyeneket mond az a szabadság ellensége - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester szombaton a Fővárosi Önkormányzat Petőfi-szobornál rendezett ünnepségen.

Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség a Szent Korona alkotmányára, nincs szükség igazi rendszerváltásra, aki ma ilyeneket mond, az a szabadság ellensége - mondta az SZDSZ-es politikus az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Demszky Gábor, akinek szavait többször fujolás és fütty követte, és aki felé egy-két tojást is dobtak, arról beszélt, hogy aki ma az ősi magyar törvényekre, és az Aranybullára hivatkozik, az tűzhet magára "levesestányérnyi kokárdát, mégsem értett meg semmit abból, amit nekünk 1848. tanított.

Aki a 1848-as lobogót árpádsávos zászlóra cseréli az semmit sem tud a történelmünkről - jelentette ki a liberális politikus.

A Március 15-e téren másfél ezren kísérik figyelemmel az eseményeket, a kordonon belül végig egyenruhás rendőrök állnak sorfalat. A térre vezető utakon rendőrök és civil biztonsági őrök teljesítenek szolgálatot. Az Erzsébet hídról két-háromszázan figyelik az eseményeket, a térre csak átvizsgálás után lehet bejutni. A nagyobb zászlórudakkal érkező tüntetőket nem engedik be. A tömegben sok a kopaszra nyírt a fiatal, és egyre több az ittas ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!