Hírek

2008.03.03. 17:02

Büntetik a zavargókat

A hét végi jereváni zavargás felelőseinek bíróság elé állítását ígérte hétfőn Szerzs Szargszján örmény kormányfő, a kaukázusi ország leendő elnöke.

mti

Szargszján egyúttal bírálta az ellenzéket, úgymond, "elvakultsága" miatt.
"A zavargások szervezőinek felelniük kell (tettükért) a törvény, a történelem és a jövendő nemzedékek előtt" - szögezte le a miniszterelnök a kormány hivatala által kiadott közleményben.

Szargszjánnak ez volt az első megnyilatkozása az ellenzéki tüntetők és a rendőrség szombati összecsapása óta, amelyben hét civil és egy rendőr vesztette életét, s legalább 130-an megsebesültek. Az örmény főváros központjában tartott többezres megmozdulás résztvevői - immár sokadszor - új elnökválasztás kiírását követelték, azt állítva, hogy a február 19-i szavazást a jelenlegi kormányfő csalással nyerte meg az ellenzék jelöltjével, Levon Ter-Petroszján korábbi államfővel szemben.

"Szomorúan állapítom meg, hogy ezek az emberek egyesek elvakultságának estek áldozatul" - fűzi hozzá nyilatkozatában Szargszján, nyilvánvaló utalásként az ellenzék vezetőjére, aki a szombati események előtt elutasította, hogy egy koalíciós kormány felállításával oldják meg a kibontakozott válságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!