Hírek

2008.03.25. 12:17

BKV: hárommilliárdos lehet a hiánycsökkentés

A BKV paraméterkönyvét, menetrendjét egy lépcsőben, hárommilliárd forintos hiánycsökkentéssel módosítják - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet keddi döntését Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

BAMA

Az igazgató tájékoztatása szerint a városvezetés első olvasatban tárgyalt Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes helyszíni előterjesztésében a BKV-paraméterkönyv menetrend-módosítási javaslatáról, és foglalkozott a BKV finanszírozási problémáinak megoldási lehetőségeivel. Nyáry Krisztián közölte, hogy a kabinet ezúttal csak a pénzügyi mértékről, a hárommilliárd forintról döntött. Mivel az egyes járatokat érintő konkrét BKV-javaslatok csak a helyszínen kerültek a testület elé, ezért érdemben erről egy hét múlva tárgyal a városvezetés. Hozzátette, hogy a korábban a BKV által jelzett hatmilliárd forintos járatritkítási javaslat helyett csak hárommilliárd forintos teljesítménycsökkentést tartott elfogadhatónak a városvezetés.

Az igazgató elmondta, hogy az ülésen szó esett arról, hogy a BKV Zrt.-nél a 80 milliárd forintos adósságállomány mellett 2008-ra több mint 10 milliárd forint üzemi veszteség várható. A hiány csökkentésére a BKV jövő hétre intézkedési csomagtervet készít a városvezetés számára. Ebben a tervben a paraméterkönyv módosítása csak hárommilliárd forint hiánycsökkentéssel szerepelhet - szögezte le. A főváros vezetése tárgyalásokat kezdeményez a pénzügyi és a közlekedési minisztérium vezetőivel a társaság biztonságos működtetéséhez szükséges további pénzügyi források állami pótlásáról - jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!