Hírek

2008.03.30. 18:56

Az UEFA elnöke nekitámadt az angoloknak

Platini: Meg fogom akadályozni az Arsenalt, a Chelsea-t, a Liverpoolt és az Unitedot abban, hogy gyerekeket igazoljanak.

BAMA

Platini nekitámadt az angoloknak, mondván, új szabályt alkot, ami nem fogja engedni a fiatalok igazolását. Az UEFA elnöke szerint kár a Premier Leage-be igazolni a játékosokat, mert közülük sokan csak az ifiben és a tartalékosok közt játszanak. Platini kritizálja azokat a klubokat, amelyek 16-17 éves játékosokat igazol le. Nem tetszett neki az sem, hogy az Arsenal Cesc Fabregast a Barcából igazolta le szinte aprópénzért. Sajnos a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is ezt a politikát folytatja - mondta a sportdiplomata. Platini azon fáradozik, hogy új szabályt hozzanak be a munkajogokkal kapcsolatban, és akkor nem igazolhatnának 18 év alatti külföldi fiatalokat az angol klubok. Azt mondtam az Európai Bizottságnak, hogy be kellene tiltanunk a kiskorúak igazolását -mondta az UEFA francia elnöke.

Tervei szerint az első szerződést a nevelő klubjával írhatja majd alá a játékos. "Nem azért nevelsz egy játékost, hogy eladd és máshol fusson be jó karriert. Fontos védeni a fiatal játékosokat. Kiskorúakat nem kell azért más klubokba igazolni, hogy azok hasznot csináljanak belőlük. Elég idejük van a fejlődésre. Én is 25 éves voltam, mikor külföldre igazoltam. Nem kell eligazolni 15 évesen. 15 éves játékosokat azért nem igazolnak, mert akkor a családját is el kell költöztetni a gyerek mellé. Nem szeretem, mikor egy kis klub évekig nevel egy játékos és utána potom pénzért egy nagy klub elviszi 16 évesen. Ez ellen valamit tenni kell! Platini – úgy tervezi – arra fogja használni Nicolas Sarkozy francia elnököt, hogy segítsen bevezetni az új törvényeket.

Ezek is érdekelhetik