Hírek

2008.03.19. 12:34

Akár már az év végén vízummentesen utazhatnak a magyarok Amerikába

Magyarország 2008 végén, 2009 elején csatlakozhat az amerikai vízummentességi programhoz - mondta Berta Krisztina, a Külügyminisztérium főosztályvezetője szerdán Budapesten.

BAMA

A magyar turisták és az üzletemberek kilencven napig tartózkodhatnak majd vízummentesen az Egyesült Államokban. A  munkavállalóknak, vagy a diákoknak azután is kell majd vízum, hogy Magyarország csatlakozott a vízummentességi programhoz - mondta Berta Krisztina. Az Amerikába utazáshoz egy elektronikus formanyomtatványt kell  majd kitölteni, amely a tervek szerint azonos lesz azzal a  kérdőívvel, amit a napjainkban repülőgépeken kell kitölteni. Ez az  ügyintézés várhatóan díjmentes lesz - tette hozzá.

Magyarország azt követően csatlakozhat a vízummentességi programhoz, hogy az Egyesült Államok kiépíti biztonsági rendszereit, és megszületik egy kétoldalú, négy-öt elemből álló végrehajtási  csomag - húzta alá.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!