Hírek

2007.12.21. 16:23

Világrekord a világbajnokokkal

Világbajnokokkal fogtak össze a Rippel-fivérek, amikor hatodik világrekordjukat kísérelték meg. A Lázár testvérek vágtázó lovasfogatán eddigi legveszélyesebb mutatványukat hajtották végre.

Fábos Erika

A Rippel-fivérek eddig is mindig valamilyen járműre  – vonat, kamion, helikopter – bízták magunkat, most azonban a Lázár- testvérek kezében és négy lovuk erejében volt a sorsuk. Rippel Ferenc és Viktor álma valósult meg akkor, amikor egy száguldó négyesfogaton mutatták be a speciális felkarállást, több mint egy percen keresztül. Fél évnél többet készültek erre az egy percre. A rekord végül sikerült, mindössze Rippel Ferenc egyik ujja bánta a kalandot: eltörött.

„Egy tévéműsorban találkoztunk a Lázár testvérekkel – mondta Rippel Ferenc. – Két testvérpár vagyunk tehát. Ráadásul nagyon belevaló, vagány emberek, rögtön megtaláltuk a közös hangot. Cukkoltak is bennünket, hogy már minden járművön csináltunk valami őrültséget, csak fogaton nem. Ebből jött az ötlet, hogy a fogathajtó világbajnokokkal hozzunk össze egy világrekordot. Első hallásra egyszerűnek tűnt, aztán kiderült, eddig ez a legrázósabb vállalkozásunk. Úgy kell elképzelni, hogy a testvérem, Viktor, a fogaton áll, én pedig az ő vállán kézenállásban. Közben Lázár Zoli elindul körbe-körbe a fogattal az Arénában. Először lépésben, aztán ügetésben, majd vágtában”.

Maga az ötlet egyébként ősrégi. A produkciót a mesterek szinte elsőként tanítják az artista iskolában. Ott azonban csak rövid ideig és lassú haladás mellett zajlik a produkció. Ebben a vágtázás és az volt egyedülálló, hogy több mint egy percig tartott a mutatvány.

„A teljesítmény és az a fontos ebben, hogy ilyenkor az ember legyőzi önmagát, és az óriási öröm – mondta Rippel Ferenc. – Ebben az esetben egyébként az is hozzátett a sikerhez, hogy a világrekord kilencezer ember előtt sikerült. Persze az sem árt, ha az artista minél híresebb. Pont ezért készülünk tovább: tíz világrekordot tűztünk ki célul. Ez a hatodik állomás volt. Még titok, de mi már tudjuk, mi lesz jövőre”.

A világhírű testvérek

A Rippel-fivéreket nemcsak Magyarországon, a világon sok helyen ismerik. A két testvér, Rippel Ferenc és Viktor európai és amerikai show-műsorok keresett előadóművészei, a párizsi Moulin Rouge rendszeres fellépői. Azt, hogy az artistaművészet csúcsán vannak, eddig öt világrekorddal bizonyították, és kétszer Állami díjjal is kitüntették őket. Hat éve minden évben egy-egy káprázatos világrekordot állítanak fel. Céljuk, hogy tíz világrekordjuk legyen, ami szintén rekord lesz majd az artisták között.

Ezek is érdekelhetik