Hírek

2007.12.08. 21:04

Németh Krisztián bombaformában

Az MTK-ból a Liverpoolba igazolt 18 éves Németh Krisztián, sérülése miatt csak múlt héten játszotta első meccsét a Liverpool tartalékcsapatában, és egyből két gólt lőtt. Második találkozóján sem okozott csalódást, ismét kétszer volt eredményes.

BAMA

Németh ezúttal az Everton kapujába talált be kétszer, így 3-0-ra nyert együttese. A tartalékcsapat edzője, Gary Ablett a meccs után áradozott a magyar tinicsatárról. Az FC Liverpool honlapja ismét kiemelten foglalkozott a tartalékcsapat találkozójával, az írás természetesen megint Németh Krisztián dupláját emelte ki. A tudósítás mellett Gary Ablett edző is hosszasan méltatja a fiatal csatár teljesítményét. A tartalékcsapatnak ez már a negyedik győzelme volt, ami remek hangolás a jövő heti, Middlesbrough elleni derbire.

Az otthon játszó liverpooliak már a 12. percben megszerezte a vezetést, Nabil El Zhar és Ronald Huth játszott össze, ám a labda végül az Everton védőjéről, Boyle-ról pattant be a vendégek kapujába. Németh Krisztián már az első játékrészben lőhetett volna gólt, de lövését Ruddy, az Everton kapusa megfogta. Németh első gólja egy távoli lövé volt, ami védhetetlenül zúdult az Everton kapujának hosszú felső sarkába. Ezzel 2-0-ra növelte előnyét a Liverpool. Pár perc múlva Németh ismét betalált, ezzel két meccsén összesen négy gólt lőtt, miközben a Liverpool 3-0-ra megnyerte a találkozót. A Manchester City elleni derbi másik magyarja, Gulácsi Péter kapus ezúttal a kispadon ülte végig a mérkőzést.

„Krisztián elképesztően jó formában van” – nyilatkozta Gary Ablett a meccs után a Liverpool honlapjának. „Remekül használta ki a helyzeteit, ezért tudott két gólt szerezni. Az első találat a fantasztikus képességeiről tanúskodik, sokat elárul róla, hogy ilyen csodákat az edzéseken is láthatunk tőle, ott is mindig a legjobbját nyújtja. Krisztián nagyon fiatal, és ez még csak a második meccse volt velünk, de már most elmondhatom, hogy végtelenül elégedett vagyok vele, és boldoggá tesz a kiemelkedő szereplése”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!