Hírek

2007.12.17. 18:28

Nem szavaztak a képviselők jövedelméről

„Megdöbbentő, hogy a szocialisták lekérték a hétfői napirendről a kormánytagok javadalmazásának és vagyonosodásának nyilvánosságáról szóló két javaslatot” – jelentette ki hétfőn a Fidesz frakcióigazgatója.

É. S.

Répássy Róbert Nyitrai Zsolttal adott be előterjesztést, mely szerint a kormány köteles saját internetes honlapján név szerinti bontásban közzétenni a miniszterek, államtitkárok, valamint a szakállamtitkárok illetményét, jutalmát és egyéb juttatásait. Az MSZP ugyanakkor Gyurcsány Ferenc köztisztasági csomagjának egyik javaslatát is levetette napirendről, amely az állami vezetők adóbevallásának nyilvánosságát és ötévente kötelező vagyongyarapodási vizsgálatot ír volna elő. Répássy szerint így továbbra is homályban marad, átláthatatlan lesz a kormánytagok javadalmazása és vagyonosodása, ami a javaslatok értelmében 2008. január 1-től lett volna nyilvános. A Fidesz frakcióigazgatója szerint már csak egy év múlva, 2009. januárjától lehet bevezetni az új szabályokat.

„Nem került le ez a téma az MSZP napirendjéről, hamarosan ötpárti egyeztetetést kezdeményezünk” – hangoztatta Nyakó István. A szocialisták szóvivője elmondta, hogy februárra új javaslatot készítenek, amely remélhetőleg elnyeri a többi parlamenti párt támogatását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!