Hírek

2007.12.06. 18:14

Nem gyorsított eljárásban tárgyalják Kószék ügyét

Nem gyorsított eljárásban tárgyalják a két héttel ezelőtt, a fővárosi Alagút utcában a rendőrökkel incidensbe keveredett vízilabdázók ügyét. Gál András, Kósz Zoltán volt válogatott vízilabdás védője közölte, hogy azért maradt el a csütörtök reggelre kitűzött tárgyalás, mert „a bíróság elé állítás feltételei nincsenek meg az eljáró bíróság szerint”.

BAMA

„Az eljáró bíró megítélése szerint ez az ügy nem egyszerű megítélésű, márpedig ez a gyorsított eljárás előfeltétele” – mondta az olimpiai bajnok kapus jogi képviselője. A további menetrendről annyit elárult az ügyvéd, hogy az akta így visszakerül az ügyészségre, s akkor kerül ismét vissza, ha az vádat emel. Az előzetes hírek még arról szóltak, hogy a vízilabdások ügyét gyorsított eljárásban tárgyalják. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője már korábban közölte, hogy szerinte nincs különösebb oka a gyorsított eljárásnak, a törvényi feltételei adottak, a tanúk megvannak, van a történtekről felvétel. Az ügy megítélése pedig egyértelmű, az egyik személyt ittas járművezetés és garázdaság miatt, a másikat hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt állították bíróság elé.

Az egyik érintett Kósz Zoltán, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerzett magyar válogatott kapusa, a történtek másik résztvevője a játékjogában szintén felfüggesztett, ugyancsak Pécsett pólózó világbajnoki bronzérmes Petőváry Zsolt. A két pólós november 23-án keveredett incidensbe a rendőrökkel Budapesten, a Lánchíd közelében, amikor a rendőrök igazoltatásra megállították őket. Az elsődleges szakértői vizsgálat alapján az autót Kósz Zoltán közepesen ittasan vezette.

Ezek is érdekelhetik