Hírek

2007.12.08. 18:09

Nem érkezett megkeresés a svédektől

Eddig nem érkezett hivatalos megkeresés a magyar kormányhoz Svédországból, reagált szombaton Daróczi Dávid kormányszóvivő a Népszabadság azon értesüléseire, miszerint a Gripen beszerzések ügyében a svéd ügyészség Magyarországra is kiterjesztené a vizsgálatát.

BAMA

A lap úgy tudja, a svéd államügyész már jelezte szándékát a magyar kormány felé. Korábbi amerikai lapértesülések szerint egy brit hadiipari csoport több millió dollárt fizetett hat évvel ezelőtt magyar pártoknak, hogy hazánk a britekkel kössön szerződést. A kormányszóvivő közleménye szerint hazánk megítélésének árt, ha korrupcióról szóló hírek jelennek meg a nemzetközi sajtóban a beszerzésről, ezért a kormány minden segítséget megadna, ha a beszerzéseket vizsgáló külföldi nyomozó hatóságok ezt kérnék. A kormányszóvivő emlékeztetett rá: a kormány nemzetbiztonsági kabinetje december 18-án ettől függetlenül napirendjére tűzi a vadászgép beszerzést vizsgáló bizottság jelentését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!