Hírek

2007.12.04. 17:47

Megszámolták a Fidesz által gyűjtött aláírásokat

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának munkatársai végeztek a számolással a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj kérdésében

BAMA

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának munkatársai végeztek a számolással a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj kérdésében, és az Országos Választási Irodán (OVI) keresztül megküldték az Országos Választási Bizottságnak (OVB) az ellenőrzés-hitelesítésről készült jelentést – közölte tegnap Szigeti Péter, az OVB elnöke. Az OVI nem árulta el, hogy a Fidesz által kezdeményezett három kérdésben hány érvényes szignót találtak, de feltehetően megvan a népszavazás kiírásához szükséges mennyiség. A három témában egyenként mintegy 320 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP, és október 24-én a szignókat benyújtották az OVI-nak.

Az Alkotmánybíróság (Ab) tegnap újabb mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a népszavazási törvényben. A taláros testület szerint az Országgyűlés nem szabályozta törvényben, hogy az egymással versengő, különböző időpontban benyújtott népszavazási kérdések hogyan viszonyulnak egymáshoz, ezért felszólította a T. Házat, mulasztását március végéig szüntesse meg. Az OVB augusztus 27-én fordult az Ab-hez a rosszul szabályozott és jogbizonytalanságot keltő rendelkezések miatt. É. S.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!