Hírek

2007.12.11. 16:03

Kék szalagos tanárok

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) 75 ezer tagja is csatlakozott a december 17-i sztrájkfelhíváshoz.

Sz. B.

A tagok ötöde kétórás munkabeszüntetést tart de szolidaritásuk jeleként a tanárok csaknem fele kék szalagot visel majd – közölte Árok Antal, a PSZ elnöke. Egész napos sztrájk elsősorban a középiskolákban, és Nyugat-Dunántúlon valószínű. Az iskolák 8 százalékában várhatóan egyáltalán nem lesz tanítás. A tiltakozás hangja nem mindenhol marad az iskolák falai között: a fővárosi szakképző iskolák tanárai a Városháza előtt tiltakoznak majd az összevonások ellen. Sztrájk ezekben az intézményekben és a felsőoktatásban sem lesz, mondván, a kieső időszakot egyszerűen nem tudnák pótolni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tegnap délutáni adatai szerint a sztrájkban résztvevők aránya elérheti a 30 százalékot. Kerpen Gábor elnök hangsúlyozta, a pedagógusok részvételi szándéka napról-napra bővül. Egész napos (vagyis legalább ötórás) munkabeszüntetést az intézmények 15 százalékában várnak. A tömörülés vezetője azt is elmondta,  minden közoktatási intézménybe elküldtek egy anyagot a sztrájkról szóló vonatkozó jogszabállyal, az adatvédelmi biztos állásfoglalásával, és mintadokumentumokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!