Hírek

2007.12.19. 08:59

Kaká kapta Zürichben az év labdarúgója címet

Kakát, az AC Milan brazil klasszisát választották az év játékosává a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szavazásán, melynek eredményhirdetésére a zürichi Operaházban rendezett hétfő esti gálán került sor. A dél-amerikai csillag nyerte az idén a France Football magazin Aranylabdáját is.

BAMA

Kaká vezetésével a milánóiak az idén parádésan szerepeltek a Bajnokok Ligájában, a fináléban visszavágtak az FC Liverpoolnak a 2005-ös vereségért. A brazil a sorozat gólkirálya lett, olyan sorsdöntő találatokat jegyezve, mint a Celtic Glasgow elleni nyolcaddöntő hosszabbításában lőtt szólógólja, vagy a Manchester United otthonában szerzett két, majd a visszavágón lőtt egy gólja. „Csodálatos év van mögöttem. A legnagyszerűbb pillanat természetesen a BL-győzelem volt az AC Milannal” – mondta a díjat pályafutása során először kiérdemlő 25 éves Kaká, aki mögött a 20 esztendős argentin Lionel Messi lett a második, a 22 éves portugál Cristiano Ronaldo pedig a harmadik. „Az, hogy itt ilyen ifjú játékosok ülnek, azt mutatja, hogy új éra kezdődött a futballban, amely fiatalodik” – tette hozzá az ünnepelt. A FIFA voksolásán szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai nyilvánítottak véleményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!