Hírek

2007.12.26. 14:14

Heroincsempészt fogtak Röszkénél

BAMA

Mintegy százmillió forint értékű kábítószert próbált a derekára erősített  zacskókban átcsempészni egy albán nemzetiségű német állampolgár a  szerb-magyar határon.

A 33 éves német állampolgárságú férfi egy turistabusz utasaként érkezett szerdára virradóan a schengeni külső határnak számító röszkei átkelőhelyre. Amikor a pénzügyőrök átvizsgálták a busz utasait, 12 zacskót találtak a férfi derekára erősítve, és  ezekben összesen 6,5 kilogramm heroin volt.

A kábítószer feketepiaci értéke legalább 100 millió forintot tesz ki. A kábítószert lefoglalták, az utast  őrizetbe vették. A hatóságok a kábítószer eredetét, illetve azt próbálják felderíteni, hogy hol tervezték azt piacra dobni.

A vám- és pénzügyőrség az idén mostanáig összesen 150 kilogramm különböző kábítószert - heroint, kokaint, marihuanát - foglalt le az országban, határátkelőkön, illetve belterületen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!