Hírek

2007.12.21. 17:30

Demján Sándor kiszállt a kormányzati negyedből

Maros László

Elfogadta csütörtökön a szabályozási kerettervet a Fővárosi Önkormányzat, s ezzel elhárult az akadály, hogy a Kincstári Vagyon Igazgatóság december 29-én a kihirdesse a kormányzati negyed felépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét – mondta el tegnap a projekt kommunikáció vezetője, Láng Balázs. A még versenyző öt pályázó 27-éig adhatja le végleges ajánlatát.

Tegnapi lapértesülés szerint jelentősen csúszhat a megépítés, ugyanis a Demján Sándor nevével fémjelzett TriGránit-csoport kiszállt az építkezésből. A Népszava információi szerint a Nyugati mellett épülő Westend City Center folytatását tervező csoportra hárult volna a környező infrastruktúra – alagútépítés, útszélesítés – bővítése. Erre a célra a cég 8 milliárd forintot tervezett fordítani, ám a szerdai fővárosi egyeztetésre előkészített szerződéstervezetben ez az összeg már elérte a 20 milliárdot. A beruházó tegnap bejelentette, hogy a korábbi szándéknyilatkozatát visszavonja.

„Elsüllyedt a kormányzat két zászlóshajója” – kommentálta a 4-es metró és a kormányzati negyed megépítése körüli problémákat Balsai István. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a metróépítés kapcsán arra célzott, hogy a Hídépítő Zrt. a héten bejelentette, több, mint egy évet csúszik a Fővám téri megálló megépítése. A Főpolgármesteri Hivatal cáfolta a honatya azon állításait, miszerint a főpolgármester azt mondta volna, „2-3 nap alatt keresnek másik kivitelezőt”. Demszky Gábor ugyanis arra törekszik, a Hídépítő folytassa a munkát amíg lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!