Hírek

2007.12.08. 17:53

Beletöröltek Malina Hedvig kihallgatási videójába?

Feltételezhető, hogy a szlovák hatóságok megcsonkították a tavaly Nyitrán bántalmazott egyetemista lány rendőrségi kihallgatásáról készült felvételt.

BAMA

Miután Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a napokban megkapta a kihallgatásáról készült videófelvételek egy részét, a szlovák rendőrség egy bocsánatkérő levél kíséretében további 52 perces részt is átadott neki pénteken – írja az Új Szó pozsonyi napilap. Kvasnica szerint a rendelkezésére bocsátott anyag nyilvánvalóan nem teljes, félő, hogy a hiányzó 135 percnyi felvétel talán elő sem kerül.

Az ügyvéd azt várja: a teljes felvétel bizonyíthatja, hogy a közel hatórás kihallgatáson durván bántak védencével, és kihallgatása nem a törvényes előírások szerint történt. Kvasnica a pozsonyi Új Szónak csak annyit árult el, hogy amikor a nyomozó kiabálni kezdett Hedviggel, kikapcsolták a kamerát.

Malina Hedviget állítása szerint tavaly augusztusban két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistából rövidesen gyanúsított lett, mert a nyomozást hamar lezáró rendőrség szerint senki sem verte meg, a történetet ő találta ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!