Hírek

2007.12.03. 13:23

Ajánlott levelemet a postás bedobta a postaládába

Olvasónknak a postás nem vitt fel lakásához egy ajánlott leveleket. Értesítőt dobott a postaládába, pedig az idős úr otthon volt. Most el kell mennie a postára a küldeményért.

Rados Virág

Az új szabály szerint a postás az ajánlott küldeményt is bedobhatja a postaládába. Feltéve, ha meggyőződött róla, hogy a levélszekrény biztonságosan zárható. Most azonban arról van szó, hogy csupán az értesítőt hagyta ott. Az ügyfélnek el kell mennie a postahivatalba a küldeményért, ami korára való tekintettel számára igen nehézkes.

A fentihez hasonló esetek nehezen követhetők nyomon – mondták a Magyar Postánál. Lehet, hogy a postás valóban nem vitte fel a levelet. De az is előfordulhatott: a kedves olvasó egy rövid időre tényleg nem volt otthon, amikor jött a kézbesítő.

A Magyar Posta külön kéri munkatársait, hogy tartsák be az intézmény szabályzatát. Oktatásban is részesítik őket. Felhívják a figyelmüket: törekedniük kell arra, hogy az ajánlott küldeményeket a címzettnek személyesen kézbesítsék. Akkor is fel kell tehát mászniuk akár a tizedikre, ha mondjuk éppen nem működik a lift.

Amennyiben elégedetlenek vagyunk a szolgáltatással, panaszunkat, észrevételünket bejelenthetjük a posta ügyfélszolgálatán. Telefonszáma: 06-40-46-46-46. Ez egy kék szám, amely helyi tarifával bárhonnan hívható.

A problémás eseteket a posta kivizsgálja, például kézbesítő-ellenőrök által. Ha a kézbesítő hibázott, figyelmeztetik. Amennyiben az eset többször előfordul, más munkakörben helyezik el az illetőt.

Az értesítő postaládába dobásakor egyébként szabály, hogy a postás mégegyszer megpróbálja kézbesteni a küldeményt. Ezt a várható időpontot az első piros papírra rá is kell írnia. Megvárhatjuk ezt a második alkalmat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!