Hírek

2007.11.27. 14:32

Rekordmennyiségű közmunkapályázat érkezett

Kedden hagyta jóvá Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter azoknak településeknek és kistérségeknek a listáját, amelyek a Közmunkatanács előterjesztése alapján támogatást nyertek az SZMM téli-tavaszi közmunkaprogramja keretében.

T. M.

141 település és kistérségi társulás 5 és fél milliárd forintos forrásigénnyel jelentkezett a december elején induló programra, a pályázók több mint 16 ezer munkanélkülit foglalkoztatnának. Lamperth Mónika arról döntött most, hogy 48 pályázat keretében 938 településen, 7600 ember 3 hónapos alkalmazására biztosít 2,5 milliárdos forrást. A pályázat ezúttal a leghátrányosabb helyzetű kistérségek és a pólusvárosok álláskeresőin igyekszik segíteni, ők élvezik a legnagyobb kedvezményeket a bírálat során. A pályázatok azt bizonyítják, hogy a téli szociális gondoskodás megszervezését és a települési intézmények belső felújítását is szívesebben vállalják az önkormányzatok, ha közmunkások foglalkoztatására is lehetőséget kaphatnak.

A beérkezett igények nagy számára tekintettel, valamint a szakértők javaslata alapján Lamperth Mónika határozott szándéka, hogy a közmunkaprogramot 2008. év elején folytatni kell, ezért arra utasította a foglalkoztatási és képzési szakállamtitkárt, hogy készítsen előterjesztést a folytatásra. A tárca célja, hogy a lehető legtöbb önkormányzati kezdeményezést támogassa.  Lamperth Mónika álláspontja az, hogy ahol erre mód és lehetőség van, bővíteni szükséges a közmunkában résztvevők körét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!