Hírek

2007.11.16. 17:41

Népszavazás: már van Fidesz-főhadiszállás is

V.M.

Népszavazási ügyfélszolgálatot és kampányközpontot nyitott a Fidesz tegnap Budapesten. „A népszavazás annak a lehetősége, hogy az ország világossá tegye, hogy nem lehet mindent velünk megcsinálni, hogy nem lehet bennünket becsapva az ellenkezőjét ránk erőszakolni, mint amire mi támogatásunkat adtuk a politikusoknak, legyen az bármely oldal” – fogalmazott a Kósa Lajos az Astoria közelében lévő népszavazási „főhadiszálláson”, amelyet egy meg nem nevezett magánszemélytől bérel a Fidesz.

Az ellenzéki párt alelnöke hozzátette: szükséges nagy átalakításokat végrehajtani, de egy demokráciában, sőt egy puha diktatúrában sem lehet szembemenni az emberek akaratával.

Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója pedig bejelentette, hogy eddig 1 millió 91 ezer aláírást gyűjtöttek össze népszavazási kezdeményezéseket támogató fideszes petícióhoz. A politikus szerint kampánykörútjának tapasztalatai azt mutatják, hogy a kormány arra biztatja az embereket, hogy ne menjenek el a népszavazásra.

A Fidesz arra kérte az Országos Választási Irodát, hogy november 30-ig végezze el a hivatalos aláírásgyűjtő ívek ellenőrzését annak érdekében, hogy az Országgyűlés még decemberben döntést hozhasson a népszavazás kiírásáról, a köztársasági elnök pedig 2008 elején kitűzhesse a szavazás időpontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!