Hírek

2007.11.20. 17:34

Mortimer nem vonult be a börtönbe

A köztelevízió híradójának értesülése szerint nem vonult be a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe a Mortimer néven ismertté vált Gy. Mihály, akinek kedden reggel kellett volna megkezdenie az emberölés kísérlete miatt kiszabott három év 10 hónapos szabadságvesztését.

BAMA

A hírt megerősítették a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóosztályán az MTI megkeresésére. A híradó úgy tudja, hogy reggel kilenckor kellett volna bevonulnia a börtönbe az elítéltnek, ám ezt nem tette meg. Ha éjfélig nem kezdi meg büntetésének letöltését, körözést bocsátanak ki ellene. A BVOP sajtóosztálya közölte, hogy Gy. M. a bíróság által megjelölt időben és büntetés-végrehajtási intézetben nem jelent meg, minden további intézkedést a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási csoportja tesz meg.

A Mortimer néven ismertté vált fiatalkorú Gy. Mihályt szeptember végén ítélte el jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, amiért 2005 májusában karddal leszúrt egy másik fiatalkorút a fővárosban egy buszon. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani. Az eset akkor kapott nagy nyilvánosságot, amikor a cselekmény utáni napokban a nyomozás még ismeretlen tettes ellen folyt, és mintegy félezren tüntettek a tetthely közelében a Moszkva téren a rasszizmus ellen, ugyanis a sértett roma. Rövidesen azonban rendőrkézre került Gy. Mihály, aki szintén romának vallotta magát.

Ezek is érdekelhetik