Hírek

2007.11.29. 17:43

Csak a kormány visszalépését fogadja el a Liga

BAMA

A Liga addig folytatja a nyomásgyakorlást, amíg a kormány vissza nem vonja az egészségbiztosítás és nyugdíjrendszer átalakítására irányuló elképzeléseit, valamint a vasúti szárnyvonalak megszüntetésére tett intézkedéseit – jelentette be tegnap Gaskó István. A Liga szakszervezeti tömörülés elnöke kijelentette: ha így lesz, „a szakszervezetek a munkavállalói fegyvereket lábhoz teszik”.

Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a szervezete által összehívott tegnapi tájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy „az emberek feje felett döntenek” az őket érintő kérdésekről, és ellehetetlenítik a vidéki Magyarországot azzal, hogy kisiskolákat, vasúti szárnyvonalakat szüntetnek meg. Gaskó és Szabó egyetértettek abban, hogy „a társadalom soha nem látott egységbe tömörült” a kormány reformintézkedései ellen.

A Liga Szakszervezet december 17-re országos, több ágazatra kiterjedő, határozatlan idejű sztrájkokra hívta a magyarországi szakszervezeteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!