Hírek

2007.11.29. 11:26

A Hungaropress az idegen nyelvű könyvek piacán

BAMA

A Hungaropress Sajtóterjesztő Kft. a külföldi sajtó legnagyobb hazai terjesztőjeként az idegen nyelvű könyvek piacán is meghatározó szereplővé kíván válni, annak érdekében, hogy ügyfelei a külföldi nyomtatott médiumokat egy forrásból szerezhessék be.

A könyvkereskedelem nem teljesen új a tevékenység a Hungaropress számára: a Balatonnál szezonális jelleggel már a kilencvenes évek elejétől ellátta német bestsellerekkel viszonteladóit. Amíg azonban e korábbi tevékenység elsősorban a turisták keresletére alapozott, most ezen felül a hazai fogyasztók és a Magyarországon élő külföldiek idegen nyelvű könyv-igényének kielégítése a cél, ez pedig jóval szélesebb kínálatot és tudatos választék-menedzsmentet feltételez. A német művek mellett most már angol, francia, olasz és spanyol könyvek is megtalálhatóak a Hungaropress folyamatosan növekvő választékában.

A cég nemrégiben megújult weboldalán (http://www.hungaropress.hu) a mintegy 1000 féle külföldi napilap és magazin előfizetési lehetősége mellett most már több száz féle idegen nyelvű könyv is megrendelhető. A könyvek a külföldi eladási árral megközelítőleg azonos árszinten vásárolhatóak meg, sőt, akár annál kedvezőbben is: minden könyv a bolti árnál lényegesen olcsóbban, legalább 20%-os kedvezménnyel kapható a Hungaropress portálján; a rendszeres promóciók, például a jelenlegi Karácsonyi akció keretében pedig további kedvezmények várják a megrendelőket.

A külföldi napilapok magyarországi importőreként és terjesztőjeként a Hungaropress egy rendkívül hatékony nemzetközi logisztikai hálózathoz kapcsolódik, amely a könyvrendelések teljesítését is meggyorsítja. Mind a könyveket, mind a külföldi lapokat a Hungaropress saját kézbesítői szállítják ki Budapesten belül.

A külföldi lapokhoz hasonlóan a Hungaropress a könyvek esetében is vállalja, hogy állandó választékán felül a világ szinte bármely kiadványát igyekszik beszerezni a vásárlóknak: ehhez elegendő egy ajánlatkérést küldeni a cégnek.

Ezek is érdekelhetik