Hírek

2007.10.25. 16:04

Tisztuljon a közélet

Az Országos Választási Bizottság szerdai, éjszakába nyúló ülésén a politikai közélet tisztaságával foglalkozó 8 fideszes népszavazási kezdeményezés közül hármat, ugyanezen témájú 20 szocialista kérdésből ötöt hitelesített.

BAMA

Hitelesített fideszes kérdések: a pártok a központi költségvetésen kívül csak természetes személyektől fogadhassanak el támogatást; a miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok és az országgyűlési képviselők vagyongyarapodását évenként vizsgálják; valamint, hogy a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok illetménye és egyéb juttatásai, illetve ezek változása nyilvános legyen.

A hitelesített MSZP-s kezdeményezések: a pártok a központi költségvetésen kívül csak természetes személyektől fogadhassanak el támogatást; az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen legyen a polgármesteri tisztséggel; szüntessék meg az országgyűlési képviselők elszámolási kötelezettséggel nem terhelt költségtérítését; vizsgálják rendszeresen az állami vezetők; illetve a jogszabályban meghatározott munkakört betöltő köztisztviselők vagyongyarapodását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!