Hírek

2007.04.02. 17:19

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték a palacsintás gyilkost

BAMA

Több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 évi fegyházbüntetésre ítélte az élettársa két gyermekének megmérgezésével vádolt férfit a Fővárosi Bíróság hétfőn.

A „palacsintás gyilkosként” emlegetett férfit a bíróság tíz évre a közügyektől is eltiltotta, s lopás vétségében is bűnösnek találta. A többször is büntetett, 20 éve pszichiátriai kezelés alatt álló, több öngyilkosságot is megkísérlő férfi, akinek egészségügyi  főiskolai végzettsége van, és szakápolóként dolgozott, 2005 szeptemberében élettársa két 10 éves gyermekének palacsintájába erős nyugtatót tett. A gyerekek életveszélyes állapotba kerültek és csak a több hetes intenzív kórházi kezelésnek köszönhető, hogy túlélték a történteket.

Az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott ügyvédje a cselekmény téves minősítése, illetve enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős, az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!