Hírek

2007.04.11. 18:54

Nem tagadhatja meg Kulcsár a vallomást

Kulcsár Attila általánosságban nem tagadhatja meg a tanúvallomást Bácskai János büntetőperében – döntött a Legfelsőbb Bíróság(LB).

BAMA

A volt bróker ügyvédje, Zámbó Gyula elmondta: védence azokra a kérdésekre, amelyekre válaszolva önmagát terhelné, nem köteles felelni. Bácskai János, a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult büntetőper. Ebben három hete hallgatták volna meg tanúként Kulcsár Attilát. Ő azonban nem tett vallomást arra hivatkozva, hogy ha a váddal kapcsolatosan nyilatkozik, magát is bűncselekménnyel vádolja.

Bácskai Jánost a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa 2006 februárjában nem jogerősen egy év felfüggesztett börtönre ítélte, és lefokozta. Az elsőfokú ítélet szerint a gondatlanságból elkövetett államtitoksértést Bácskai azzal követte el, hogy 2003 júliusában államtitoknak minősített dokumentumot vitt haza, amelyet íróasztalán felejtett, s így lehetővé tette, hogy azok tartalmát jogosulatlan személyek is megismerjék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!