Hírek

2007.04.03. 18:01

Nem befolyásolják az orosz-magyar gázegyüttműködést az ellenzék bírálatai

„Az esetleges új orosz-magyar gáz-együttműködést nem befolyásolják és nem okoznak problémát az elmúlt napok politikai nyilatkozatai, csak a kölcsönös előnyökön alapuló üzleti szempontok érvényesülnek, politikaiak nem” – jelentette ki kedden Vagyim Gusztov.

É. S.

Az orosz parlament FÁK-szakbizottságának elnöke közös tájékoztatót tartott a Parlamentben Mandur Lászlóval, az Országgyűlés alelnökével miután a határon túli magyarokkal való együttműködés tapasztalatairól valamint a gazdasági együttműködés kérdéseiről egyeztettek. Gusztov szerint a Magyarországon átvezető tranzit gázvezeték nagy előnnyel járna Magyarország számára, s ugyancsak jók a lehetőségek a lakásépítési beruházások és a mezőgazdaság területén.

Az orosz politikus hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy „ha nem tetszik az orosz gáz szaga, vásárolhatnak más országból”. „Ha alternatív energiaforrást akarnak, találják meg, és akkor nem ide fogunk gázt szállítani, hanem Koreába és Kínába” – hangoztatta Gusztov, miután találkozott a parlament külügyi bizottságának elnökével. Németh Zsolt kijelentette, hogy Orbán Viktor csupán egy monopólium-ellenességgel kapcsolatos álláspontot fejtett ki és pártpolitikai manipuláció volt ezt orosz-ellenességként feltüntetni. A bizottsági elnök szerint Magyarország és Európa létérdeke, hogy gázellátását több országból fedezze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!