Hírek

2007.04.20. 10:04

Nagy küzdelem után fordított a válogatott

A magyar hokiválogatott 0-2-ről fordítva nyert 4-2-re a britek ellen a ljubjanai világbajnokságon

BAMA

A magyar hokiválogatott 0-2-ről fordítva nyert 4-2-re a britek ellen a ljubljanai divízió I-es vb 4. fordulójában. A mai szünnap után szombaton 16.30-kor a japánokkal játszanak.

A magyarok abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, akkor legrosszabb esetben is a második helyen zárják a tornát. Persze ehhez az is szükségeltetik, hogy az esélyesebb szlovénok este verjék meg a japánokat.

Enyhe magyar mezőnyfölényt hozott az első negyedóra, mindkét kapu előtt adódtak ziccerek. A 17. percben kissé váratlanul vezetést szerzett a szigetországi gárda: Hand középre adását az előre lopakodó Watkins óriási erővel zúdította a jobb felső sarokba.

A második harmadban kettős emberelőnybe került Pat Cortina szövetségi kapitány serege, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, és szimpla hátrányban Phillips kiugrott, majd Szuper lába között csúsztatta a pakkot a kapuba. Ezt követően még nagyobb sebességre kapcsolt a magyar válogatott, és 2:36 perc alatt egyenlített. Előbb Peterdi perdített Ocskay elé, aki szólóból nem hibázott. Aztán késleltetett kiállítás alatt Jánosi átadását Majoross kapásból vágta a léc alá.

A folytatásban majdnem újból vezettek a britek: egy hatalmas lövés kipattant - de csak a későbbi visszajátszásokból látszott, hogy gól volt. Kisvártatva viszont Ladányi lőtt gólt, miután Vas kidolgozta neki a helyzetet. A hajrában Palkovics egyedül ment végig a pályán, majd fonákkal a brit hálóőr lába között talált be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!