Hírek

2007.04.13. 15:49

Mégsem fizet az Il Ferro

A reklámautós cég pénzügyi problámái miatt függeszti fel körülbelül nyolcezer ügyfelének szerződését

N. M.

Június elejéig biztosan nem fizet ügyfeleinek az Il Ferro, annak ellenére, hogy a múlt héten érdeklődésünkre tényként közölte a cég tulajdonosa: április elején elkezdték a reklámdíjak folyósítását. Körmendi Ákos megkeresésünkre utólag úgy magyarázta korábbi kijelentését, hogy az ügyféladatok feldolgozását kezdték el, és közben jöttek rá, mégsem tartható a pénzek utalása.

A reklámautós cég pénzügyi problámái miatt függeszti fel körülbelül nyolcezer ügyfelének szerződését – írta tegnapi számában a Népszabadság a cég közleményére hivatkozva. Az ügyfelekkel kötött megállapodás értelmében a vállalatnak joga van felfüggeszteni a szerződéseket.

„A három hónapos felfüggesztést márciusig visszamenőlegesen kezdjük el számolni” – mondta el kérdésünkre Körmendi Ákos, aki az év elején vált az Il Ferro tulajdonosává. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a márciusi, áprilisi és májusi törlesztő részleteiket nem fogják megkapni az autósok, viszont a szerződésük automatikusan három hónappal meghosszabbodik. A Népszabadság információi szerint a reklámautós díjak elmaradása miatt többen kénytelenek voltak visszaadni gépkocsijukat. A szerződések felfüggesztése alatt elképzelhető, hogy nem fogadnak új ügyfeleket a cégnél.

A pénzügyi problémákat az előző vezetőség hibáinak a számlájára írja Körmendi, aki utólag, a cég megszerzését követően szembesült a nehézségekkel. Elmondása szerint ezért elkezdték a cég radikális átalakítását, hogy a korábban nem megfelően működtetett vállalkozás a jövőben ténylegesen a reklámbevételeiből tartsa el magát. Körmendi szerint jelenleg komoly reklámozókkal folytatnak tárgyalásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!