Hírek

2007.04.13. 16:31

Lazulhatnak a csomagolási korlátozások

BAMA

Másfél éven belül megszűnhet a legtöbb élelmiszer és háztartási vegyiáru kötelező csomagolási méreteire vonatkozó mindenféle előírás az EU-ban. Az Európai Parlament belső piaci bizottsága ugyanis a napokban nagy többséggel hagyta jóvá az előre csomagolt termékek névleges tömegére vagy űrtartalmára vonatkozó szabályok részleges eltörlését célzó irányelvtervezetet.

Jelenleg számos élelmiszert és vegyiárut csak bizonyos kiszerelésekben lehet forgalmazni. Gabonapelyheket, asztali sót, tésztaféleségeket vagy szárított zöldségeket például csak 125 grammot (vagy annak többszörösét) tartalmazó zacskókban dobhatnak piacra a gyártók. Ezt a szabályt a legtöbb árucikknél megszüntetnék. A bornál és a szeszes italoknál viszont fennmaradnának az előírások, a tejre, a vajra, a száraztésztára, a rizsre, a barna cukorra és a pörkölt kávéra vonatkozó csomagolási méreteket pedig ötéves átmeneti időszak után törölnék el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!