Hírek

2007.04.18. 19:44

Kormányátalakít az SZDSZ

Fodor Gábor környezetvédelmi, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter lesz

BAMA

Az SZDSZ ügyvivői testülete Fodor Gábort környezetvédelmi miniszternek, Horváth Ágnest pedig az egészségügyi tárca vezetőjének javasolja. Fodor Gábor jelölését a testület egyhangúlag támogatta.

A miniszterjelölt elmondta, feltételekkel vállalta a jelölést. Ezek között említette a jövő nemzedéke ombudsman intézményének létrehozását, illetve a klímaváltozás és a megújuló energia kérdéskörének hangsúlyosabb megjelenítését a kormányzati politikában.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondása óta körülbelül 30 jelölttel tárgyalt Kóka János, az SZDSZ elnöke. Az ügyvivői testület szerda délutáni tanácskozása előtt, szinte az utolsó pillanatban két újabb név merült fel lehetséges jelöltként, miután értesülések szerint Kóka János korábbi, egészségügyi üzleti kapcsolatait is mozgósította. Így talált rá Farkas György orvos-menedzserre, illetve Erdős Attilára, egy labordiagnosztikai vállalkozás ügyvezető-igazgatójára.

Horváth Ágnes 1997-ben végzett a SOTE-n, majd 2001-ben közgazdasági diplomát is szerzett az orvosi mellé. A Sportegészségügyi Intézetben dolgozott 1997 és 1999 között, majd 1999-től 2002-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat erősítette. Dolgozott az EGIS gyógyszergyárnál, majd ismét az OEP-nél, az államtitkári posztra pedig a Misszió Egészségügyi Központ igazgatói székéből érkezett.  Négy nyelven beszél, angolul felsőfokon, spanyolul, németül és oroszul középfokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!