Hírek

2007.04.06. 11:17

Kóka viszi az egészségügyi tárcát is

Miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesíti az új tárcavezető munkába állásáig

BAMA

Miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesíti az új tárcavezető munkába állásáig a pénteki hatállyal lemondott Molnár Lajost  - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI-vel. Kóka János a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvénynek megfelelően helyettesíti az egészségügyi minisztert - olvasható a közleményben.

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint az új egészségügyi miniszter munkába állásáig Horváth Ágnes államtitkár az Egészségügyi Minisztérium operatív irányítója. Mint írták, a minisztériumban a tárcavezető pénteki távozásától függetlenül folyamatos a munka, a reform az eredeti ütemezés szerint folytatódik.

A személyi változások a reformok irányát, menetét és eddigi eredményeit nem érintik - olvasható a közleményben.

A törvény alapján, "ha a miniszter megbízatása nem a kormány megbízatásának megszűnésével szűnik meg, a miniszterelnök haladéktalanul javaslatot tesz az új miniszter személyére, vagy feladatának ellátásával ideiglenesen a kormány más tagját bízza meg. A kormánynak a miniszteri feladat ellátásával megbízott tagja a miniszter hatáskörét korlátozások nélkül gyakorolja" - áll a jogszabályban.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán fogadta el április 6-ai hatállyal Molnár Lajos, az SZDSZ által a kormányba delegált egészségügyi miniszter lemondását. Molnár Lajos lemondását azzal indokolta, hogy nem tudta elfogadni a több-biztosítós rendszer kialakításának halogatását. Molnár Lajos utódját a koalíciós szerződés alapján az SZDSZ jelöli. Kóka János, a párt elnöke csütörtökön közölte: abban bízik, hogy napokon belül kiválasztható az utód, de az is elképzelhető, hogy egy-két hétig eltart a megfelelő személy kiválasztása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!