Hírek

2007.04.08. 15:26

Hatvankét nyelven hirdette a feltámadást a pápa

BAMA

A világ sebeire emlékeztetett húsvéti szentbeszédében a pápa. Mint XVI. Benedek fogalmazott: Krisztus kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, napjainkban is vannak háborús konfliktusok, amelyeknek ártatlanok is áldozatul esnek. A pápa külön kiemelte az afrikai konfliktusokat, utalt az iraki mészárlásokra, valamint a zavaros afganisztáni állapotokra. A katolikus egyházfő húsvéti beszéde után 62 nyelven mondta el az ünnepi köszöntését a Szent Péter bazilika erkélyéről, a magyar köszöntés így hangzott: ,,Krisztus feltámadott, halleluja".

Örömmel tekintsük magunk és egymás életét! - mondta Erdő Péter bíboros a híveknek az esztergomi bazilikában tartott húsvét vasárnapi szentmiséjén. Úgy fogalmazott: tiszteljük minden emberben azt a személyt, akit Isten örök életre és boldogságra hívott. A húsvét az élet ünnepe - ez volt a visszatérő gondolata Bölcskei Gusztáv püspök ünnepi igehirdetésének a debreceni Református Nagytemplomban. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszélt arról is, hogy a húsvét a kereszténység alapja, amikor együtt ünnepel a keleti és a nyugati kereszténység, együtt ünnepelnek az ortodoxok, a protestánsok, a katolikusok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!