Hírek

2007.04.20. 17:20

Gyárfásék nem felejtenek

BAMA

Továbbra sem képes megemészteni horvát-magyar szervezőbizottság, hogy a nulla szavazattal elbukták a 2012-es labdarúgó-Eb megrendezésére szóló pályázatot. Ugyanis Kisteleki István és Vlatko Markovic, a Magyar, illetve a Horvát  Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint Gyárfás Tamás, aki a 2012-es Eb-pályázatot és prezentációt irányította, úgy döntöttek, találkozót kérnek az európai szövetség (UEFA) vezetőitől, hogy megismerhessék azokat a szempontokat, amelyek alapján alulmaradtak az Eb-pályázat során. Hivatalos beszámoló a kudarc okairól, és a költségekről azonban még mindig nem volt.

Időközben egyre több vád hangzik el magyar részről a pályázótárs ellen. Gyárfás szerint naiv dolog volt készpénznek venni a sportdiplomáciáért felelős Markovic nyilatkozatait, mely szerint kilencen fognak a magyar-horvát rendezésre szavazni az UEFA végrehajtó-bizottságának tagjai közül. Egyikük, Mircea Sandu, a román szövetség elnöke, a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy ő például semmilyen ígéretet nem tett.

Gyárfás azért is bírálta Markovicot – akinek a lemondását követelik Horvátországban – , hogy lebeszélte magyarokat arról, hogy bírálják a vb-tagokat azért, mivel nem vették át a pályázati anyagot, s a televíziós jogok értékesítése kapcsán hagyták magukat meggyőzni, hogy a Kentaro helyett a súlytalan Sport Five-ot válasszák.

A Kisteleki vezette MLSZ teljesen súlytalan a nemzetközi labdarúgó életben, ha tovább dolgozhatok, sokkal több esélyünk lett volna arra, hogy Magyarország Horvátországgal közösen Eb-t rendezzen, a döntés borítékolható volt – nyilatkozta Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Duna TV-nek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!