Hírek

2007.04.05. 18:52

Felmentette a városi bíróság a kecskeméti a fül-orr gégészt

Nem találta bűnösnek első fokon a Kecskeméti Városi Bíróság azt a fiatal fül-orr-gégész szakorvost, akit egy négyéves kunszentmiklósi kisfiú halála miatt ültetett vádlottak padjára az ügyészség.

Noszlopy-Máté

Azt rótták fel neki, hogy egy éve, a gyerek mandulaoperációja után elhagyta a műtőt, és az altatóorvosra bízta páciensét, amíg más betegekkel foglalkozzon. Ébresztés közben aztán komplikáció lépett fel, és Kvasz Márk néhány nap múlva meghalt. A bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy írott vagy íratlan szabályokat szegett volna meg az orvos, ugyanakkor olyan szerencsétlen szövődmény lépett fel, amit a világ orvosi szakirodalma csupán négy esetben említ, Magyarországon pedig még soha nem fordult elő.

Pécsett két hete a bíróság nem jogerősen hat hónapos, felfüggesztett fogházra ítélt egy szigetvári orvost, mert a mentőben meghalt egy négyesztendős fiú, akit mandulaműtéti komplikációval a megyeszékhelyre küldött. Az ítélet szerint hiba volt útnak indítani a gyereket, ráadásul úgy, hogy nem volt infúzióra bekötve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!