Hírek

2007.04.26. 18:20

Egy felborult kamionból veszélyes sav szivárgott az útra

Szlovákiából két műszaki mentő érkezett Hidasnémeti határába. A Borsod megyei településen előtte hosszú órákon át nem tudták elszállítani azt a felborult kamiont, melynek a tartályából veszélyes anyag szivárgott.

BAMA

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettese elmondta: a nitrit-aciddal gyűlt meg a bajuk, a salétromsavból a kocsi tartályában 22 tonna lapult meg. Kohánka István szerint a felborult roncsot csak délután sikerült talpra állítani, de még ekkor is meg kellett szervezni a biztonságos szállítást. A kamion fülkéjében ketten utaztak, egyiküket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, a másik férfit azonban csak három és fél órás küzdelem után sikerült kiszabadítani. Őt életveszélyes sérülésekkel ápolják. A szivárgó savat egy kavicságyra folyatták, így sikerült közömbösíteni. Komolyabb környezeti kár nem keletkezett, a környéken élők élete sem forgott veszélyben. A kamion Nyíregyházára tartott, ám vélhetően a sofőr eltévedt, így kerültek a Hidasnémeti és Gönc közötti útra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!