Hírek

2007.04.10. 16:16

Az OVB működésének vizsgálatát követeli a Fidesz

„A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy tegyen lépéseket az Országos Választási Bizottság (OVB) függetlenségének és pártatlanságának helyreállítására” – jelentette ki kedden Navracsics Tibor.

BAMA

Az ellenzéki párt frakcióvezetője szerint Szigeti Péter, az OVB elnöke és az általa vezetett testület politikailag elfogultan működik, és sorozatosan a Fidesz kárára dönt a népszavazási kérdésekben. „A Szigeti Péter vezette OVB korábban is gyenge szakmai munkájával hívta fel magára a figyelmet, az utóbbi hetekben, hónapokban azonban pártatlansága, politikai függetlensége is megkérdőjeleződött” – hangoztatta Navracsics. A frakcióvezető példaként említette a tandíjról szóló népszavazási kérdést, amit az OVB az Alkotmánybíróság világos iránymutatásával ellentétes érvelés alapján utasította el ismét.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára közölte, hogy a Fidesz az alkotmánnyal és az alkotmányos szervezetekkel vitatkozik, és ebben a vitában a kormány nem kíván részt venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!