Hírek

2007.04.03. 16:04

AC Milan – Bayern München 2–2

A Milannak valamennyi csapatrésze kiváló, ráadásul most szinte mindenki Ancelotti rendelkezésére áll. Jó előjel lehet számukra, hogy tavaly ők ejtették ki a Bayernt a BL-ből. Ugyanakkor óvatosnak kell lenniük, mert egy német csapatot sohasem szabad leírni.

Stanga István

MILAN: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Kaká, Gilardino Vezetőedző: Carlo Ancelotti

BAYERN MÜNCHEN: Rensing, Sagnol, Van Buyten, Lucio, Lahm, Salihamidzic, Ottl, Hargreaves, Schweinsteiger, Makaay, Podolski Vezetőedző: Ottmar Hitzfeld

Játékvezető: Jurij Baskakov (orosz) Asszisztensek:Tyihon Kalugin, Anton Averjanov (oroszok)

Gólszerzők: Pirlo (40), Kaká (11-esből, 84),  ill. Van Buyten (77, 90+3)

Csere: Gilardino helyett Inzaghi (72), Seedorf helyett Gourcuff (85), Jankulovski helyett Kaladze (86), ill. Sagnol helyett Lell (68), Podolski helyett Pizarro (68), Makaay helyett Santa Cruz (85)

Sárga lap: Gilardino (53), ill. Salihamidzic (33), Lucio (83), Van Buyten (83)

Kiállítás:

1. p. A németek kezdték a mérkőzést.

3. p. Jankulovski beadásáról éppen csak lemaradt a berobbanó Seedorf.

5. p. Pirlo hosszan ívelt előre, ám labdáját Gilardino rosszul találta el az 5-ös környékén.

13. p. Schweinsteiger messziről lőtt, de labdája nem okozott gondot Didának.

14. p. Egy Milan-szöglet utá Ambrosini fejelhetett közelről, Rensing hatalmas bravúrral és kivételes reflexszel védett.

24. p. Ottl úgy jó harmincról eresztett meg egy bivalyerős lövést. Dida a léc alá tartó labdát szögletre ütötte. 

26. p. Seedorf a tizenhatos vonala környékén csinált egy cselt, majd laposan kapura lőtt, de labdája elkerülte a jobb alsó sarkot.

(A másik pályán közben a 27. percben Steven Gerrard meszerezte a vezetést a Liverpoolnak a PSV otthonában.)

28. p. Szép Bayern-akciót követően húsz méterről Salihamidzic lőtt fölé. 

33. p. Salihamidzic felrúgta Jankulovskit, amiért sárga lapot mutatott fel neki az orosz bíró.

36. p. Oddo jobb oldali beadása szinte a kapu torkában találta meg Gilardinót, aki fejelt is, azonban Rensing hihetetlen reflexmozdulattal megint védett. Óriási helyzet volt.

39. p. Kaká tört be a 16-oson belülre, amikor elesett Lucio mellett, de a bíró szögletet ítélt. Joggal, Lucio nem bántotta a csatárt.

40. p. GÓL, 1-0 A szöglet után a jobb oldalon Oddóhoz került a labda, aki átívelte azt a bal oldalra. Az ott meglehetősen szabadon hagyott Pirlo pedig átfejelte a német kapus fölött, aki ezútttal rosszul helyezkedett, 1-0.

Az első félidőben a Milan jóval többet birtokolta a labdát, de kezdetben pontatlanok voltak a befejezések. Később egyre veszélyesebbek lettek a támadásaik, így vezetésük megérdemelt. A bajoroknak muszáj lesz kockáztatniuk, ha nem akarnak vereséggel távozni a San Siróból.

46. p. Elkezdődött a második félidő.

(Már 2-0-ra vezet a Liverpool. A 49. percben John Arne Riise volt eredményes.)

53. p. Gilardino ugrott ki egy átadással, átemelte Rensing fölött, de hiába kötött ki a kapuban a labda, a partjelző már korábban lest intett. Így aztán Gilardino még egy sárga lapott is kapott labdaelrúgásért, ami azt is jelenti, hogy a visszavágón nem játszhat.

54. p. Jankulovski átadásával Kaká kilépett a védők közül, a német kapus mellett is elrúgta a labdát, amely azonban a kapu előtt keresztben elgurult.

61. p. Kaká a bal oldalon futott el, néhány csellel megbolondította Sagnolt, de Lucio szögletre tisztázott.

(Már 3-0 a Liverpool javára, ugyanis a 63. percben Crouch is eredményes volt.)

68. p. Kettős csere a németeknél. Sagnolt Lell, Podolskit pedig Pizarro váltotta.

72. p. Csere az olaszoknál is. A gólszerző Gilardinót Inzaghi váltotta.

76. p. Lell adott be jobbról, Makaay ólálkodott a túloldalon, de Dida lehúzta előle a labdát.

77. p. GÓL, 1-1 Német szöglet után az olasz védelem nem tudott felszabadítani, így a vendégek visszaívelték a labdát, amelybe Pizarro belefejelt. Egy hazai védőről Van Buyten elé pattant a labda, aki a kapuba gurított, 1-1.

83. p. Tizenegyes az olaszok javára. Kakát Lucio simán szerelte a 16-oson belül, ám Baskakov 11-est ítélt. Sőt, Lucio, valamint a reklamáló Van Buyten sárga lapot is kapott.

84. p. GÓL, 2-1 Kaká az ajándék büntetőt simán értékesítette, 2-1. 

85. p. Mindkét csapat cserélt, az olaszoknál Seedorf helyett Gourcuff, a németeknél Makaay helyett Santa Cruz érkezett.

90+3. p. GÓL, 2-2 Már a hosszabbításban jártunk, amikor egy hossszú német előreívelésnél az olasz védők szerencsétlenkedtek a 16-oson belül, a labda Van Buyten elé került, aki éles szögből Dida és a kapufa között bombázott a hálóba, 2-2. Szinte a középkezdésre sem maradt idő, a bíró lefújta a meccset.

Egy harcos, izgalmas mérkőzésen az olaszok győzelmet engedtek ki a kezük közül. A németek azt mutatták meg, hogy az utolsó percig érdemes küzdeni, s hogy a mérkőzés addig tart, ameddig a bíró le nem fújja. A Milan ezzel magát hozta nehéz helyzetbe, így óriási csata várható Münchenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!