Hírek

2007.03.26. 06:07

Völgyhídon a Desperado

Hét éve sikert sikerre halmoz a Desperado együttes. Betti, az énekesnőjük, már háromévesen erre készült.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="190"] A zenekar születésnapi buliját is Debrecenben rendezik meg
[/caption]– Csillagokban járunk – ez a címe egyik daluknak. Elnézve folyamatos sikerüket, ezt is énekelhetnék: fellegekben járunk.

– Örülünk is, hogy népszerűek vagyunk, de remélem, sohasem szállunk el magunktól. Negyedik albumunk, a Táncolj! már aranylemez, szóval nincs okunk panaszra. És ez már így megy hét éve...

– Csak megjegyzem, házasságban a hetedik esztendő a legveszélyesebb.

– Hét éve énekelek a Desperadóban, ezért én is ugyanerre hívtam fel a zenekar férfi tagjainak figyelmét. Mindenesetre csak kevesen jósoltak nekünk nagy jövőt.

– Mondják, egész életében énekesnőnek készült.

– Mivel édesapám zenész, mindig is testközelben volt a zene. Háromévesen állítólag kijelentettem: énekesnő akarok lenni! Zeneoviba, ének-zene tagozatos általános iskolába jártam, hét évig énekkaros voltam, népdaléneklési versenyeket nyertem, gimnazistaként énektanárnál tanultam, majd jótékonysági bálokon énekeltem. 2000 márciusában megismerkedtem Zsoltival és Zoyjal, azóta vagyunk együtt a Desperadóban. Érezzük a közönség szeretetét, látják rajtunk, hogy imádjuk, amit csinálunk.

– Egyébként ért valami máshoz is?

– Nem mondhatnám. Jártam idegenforgalmi szakközépiskolába, voltam kozmetikustanuló, de miután találkoztam a desperadós fiúkkal, képtelen voltam a tanulásra, csak a zene és az éneklés érdekelt.

– Egyszer musicalversenyt is nyert. Sosem igyekezett bejutni valamelyik társulatba?

– Szeretem a műfajt, de nekem mindig is a popzene volt az álmom, és hogy igényesen művelhessem.

– A legjobbaktól tanul táncolni, különös helyszíneken forgatnak.

– Legutóbb a Kőröshegynél épülő M7-es félkész viaduktjánál forgattunk, ahol majd száz métert zuhant a kellékautó. A Táncolj! című dalunkhoz készült klip főszereplője pedig Südi Iringó, akivel összebarátkoztam, néhány tánclépésre is megtanított. Talán Debrecenben is keresek egy latintánc-tanárt.

– A Desperado Debrecenben él, nem költözött a fővárosba, a popipar központjába. Miért?

– Ott a család, a ház, a stúdiónk, a nyugalom. A partik cseppet sem hiányoznak. A zenekar nagy születésnapi buliját is Debrecenben rendezzük majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!