Hírek

2007.03.26. 21:29

Világbajnoki elődöntős női válogatottunk

Mivel hölgyekről van szó, nem biztos, hogy szerencsés a megfogalmazás, de azért reméljük: a mai negyeddöntőben a szebbik arcát mutatja majd női válogatottunk.

Stanga István

Magyarország: Horváth P. (k), Tomaskovics, Bujka, Benkő, Stieber, Takács, Györe, Zantleitner, Brávik F., Pelle, Valkai Á., Primász, Brávik H. (k) Szövetségi kapitány: Godova Gábor

Kanada: Rachel Riddell (k), Krystina Alogbo, Sandra Lize, Emily Csikos, Joelle Bekhazi, Katrina Monton, Cora Campbell, Dominique Perrault, Alison Braden, Christine Robinson, Tara Campbell, Marina Radu, Whynther Lamarre (k). Szövetségi kapitány: Pat Oaten.

Játékvezetők: Nikola Nyegujan (szerb), Alan Balfanbajev (kazah)

Gólszerzők: Brávik F., Primász (2), Zantleitner (2), Stieber (3), Valkai Á., Pelle A., Tomaskovics, ill. Monton (3), Radu (4), Braden, Cora Campbell,

Gólok/emberelőnyök: 3/7, ill. 2/10

Gólok/ötméteresek: 1/1, ill. 1/1

1. negyed: Éppen csak elkezdődött a meccs, máris gólnak örülhetünk Brávik F. jóvoltából, 1-0. Emberelőnyhöz jutunk, s Primász ki is használja, igaz, akkor már kiegészültek a juharlevelesek, 2-0. Sajnos, a kanadaiak hamar széípítenek Monton révén, 2-1. Megint akciógólt lő Kanada, Radu labdája kötött ki ahálónkban, 2-2. Szerencsére az ellenfél megint elpuskázott az előnyt, ám ezután Monton újra eredményes, 2-3.

2. negyed: Most mi jutottunk emberelőnyhöz, s már megint visszatérhetett a kiállított, amikor Primász egyenlített, 3-3. Újra csak akciógólt szereznek a kanadaiak, megint Radu, 3-4. Ennyi akcióból lőtt gólt ritkán látni, igaz, ebben valamelyest a magyar kapus is ludas. Primász közben kapufát lő, aztán viszont Zantleitner szép csavargóllal egyenlít, 4-4. Potyognak a gólok, előbb újra Monton szerez előnyt a kanadaiaknak, de Stieber rögtön egyenlít, 5-5. Az ellenfél megint emberelőnyben játszhat, de ismét képtelenek élni a lehetőséggel. Radu ötméteresből szerez gólt, 5-6, aztán mi jutunk emberelőnyhöz, s Valkai Ági ki is használja, 6-6.

3. negyed: A kanadaiak elhozzák a labdát, majd mi támadunk, de Pelle lövését hárítja az ellenfél kapusa. A túloldalon Brávik Henrietta is megfog egy labdát. A bírók mindkét oldalon ítélnek egy-egy kontrafaultot. Megint hibáznak a kanadaiak, majd Zantleitner harcol ki egy ötméterest, amit Pelle Anikó gólra is vált, 7-6. Gólszerzőnket kiküldik, de az ellenfél ezúttal is képtelen kihasználni a fórt. Most mi jutunk emberelőnyhöz, s Stieber nem hibázik, 8-6. Újra Kanada támadhat emberelőnyben, s ezzel a lehetőséggel Braden él is, 8-7. Riddel két lövésünket is hárítja, s az ellentámadásból sem születik gól. Most mindkét oldalon hibáznak a csapatok, így marad a 8-7-es vezetésünk az utolsó negyed megkezdése előt..

4. negyed: A kanadaiak ismét elhozzák a labdát, azután mi kerülünk emberfórba, s Stieber remekül ejt, 9-7. Most a kanadaiak játszhatnak előnyben. Már visszajött a kiállított játékosunk, amikor Radu betalált, 9-8. A túloldalon Primásznak csak egy kapufára futja, de szerencsére a kanadaiak eladják a labdát. Zantleitner lő gólt, 10-8. Pellét küldik ki a bírók a medencéből, később Bujkát, s ezt Cora Campbell kihasználja, 10-9. Valkai kapufája után kontrafault a kanadaiak ellen, de a támadást nem tudjuk eredményesen befejezni. Valkai kiállítása miatt ismét kanadai előny, de Cora Campbell most mellé lő. Ezután mi kapunk előnyt, ha belőjük, megnyugodhatunk. És megvan, Tomaskovics gólt lő, 11-9. Hogy ne örüljünk annyira, a gólszerzőnket rögtön ki is állítják. Kivédekezzük, sőt, mi jutunk emberelőnyhöz. Innen már nincs mese, megvan a meccs. És vége, ott vagyunk az elődöntőben, ahol az Egyesült Államokkal kell megmérkőznünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!