Hírek

2007.03.30. 14:47

Nincs megegyezés a gyülekezési törvény módosításáról

Nem született megegyezés a gyülekezési törvény módosításáról az igazságügyi minisztériumban tartott ötpárti megbeszélésen.

BAMA

Wiener György szocialista, Gusztos Péter szabad demokrata és Herényi Károly MDF-es képviselő a megbeszélést követően újságíróknak elmondta, szükségesnek tartja a kétharmados törvény módosítását. Balsai István szerint ugyanakkor nem időszerű a gyülekezési jog módosítása, az ötpárti megbeszélésen a fideszes honatya egyedül a rendőrségi törvénynek az azonosító jelzések viselésére vonatkozó kiegészítését támogatta. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerint megoldást kell találni a gyülekezési jog problémájára.

A törvénymódosítás tervezetét várhatóan kormány elé viszik, ott dől el, hogy lesz-e róla parlamenti szavazás. A tervezet tartalmazza többek között az előre be nem jelentett, spontán demonstrációk legalizálását, a permanens tüntetéseknél az időről időre történő hatósági felülvizsgálat lehetőségét, az éjszakai hangos demonstrációk tilalmát, a közegészségügyi és környezetvédelmi szabályok érvényesítését, illetve annak tiltását, hogy a tüntetők eltakarják arcukat.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!