Hírek

2007.03.15. 19:28

Na, ki mondta? Tippeljen!

Március 15. a szónoklatok napja (is) volt. Mi most Önök elé tárunk tizenkét idézetet a tegnap elhangzott beszédekből, egyben mindegyikhez adunk három lehetséges választ. Tippeljen, melyik mondat kitől származik. (A helyes megfejtéseket és az értékelést lásd írásunk legvégén.)

Stanga István

Íme, mondatok:

1. „Sajnáljuk, hogy a hatalom ... a kormányprogram szintjére emelte a félelemkeltést.” (A: Pély Barna, B: Szijjártó Péter, C: Kern András)

2. „David Irving, nevetséges pojáca vagy, ez az ország nem kíván téged” (A: Kóka János, B: Csurka István, C: Vikidál Gyula)

3. „Magyarország öngyilkosságra készül” (A: Grosics Gyula, B: Gyurcsány Ferenc, C: Kósa Lajos)

4. „Hiszünk benne, hogy többségük (ti: a füttyögőké, dobálóké) egyszerűen csak tudatlan” (A: Hajós András B: Demszky Gábor, C: Kövér László)

5. A kormány egyetlen ajándéka március 15-re, hogy büntethetővé tette a jogsértő rendezvényeken a passzív részvételt”  (A: Gergényi Péter, B: Havas Henrik, C: Semjén Zsolt)

6. „Magyar hitű miniszterelnököt, magyar tulajdonú nemzeti bankot”  (A: Wittner Mária, B: Járai Zsigmond, C: Szekeres Imre)

7. Igenis van összeesküvés, magyarirtás folyik” (A: Vona Gábor Jobbik-elnök, B: Makovecz Imre, C: Czeizel Endre)

8. „Tavaly október 23-án nem volt forradalom, de leverték” (A: Budaházy György, B: Deutsch-Für Tamás, C: Gálvölgyi János)

9. „Forza Ungheria, forza Viktor Orbán!” (A: Vlagyimir Putyin, George W. Bush, C: Antonio Tajani, az Európai Néppárt frakciójának elnöke)

10. „Az SZDSZ és minden szabadságszerető ember büszke lehet Demszky Gáborra” (A: Fodor Gábor, B: Tarlós István, C: Darvas Iván)

11. „A hatalom a végzete felé masírozik” (A: Sólyom László, B: Szili Katalin, C: Orbán Viktor)

12. „Gyurcsány, takarodj!, Elkúrtad, elkúrtad...” (A: ukrán tüntetők, B: magyar tüntetők, C: izraeli utcai harcosok)

(A helyes megfejtések a következők: B, A, C, B, C, A, A, B, C, A, C, B)

1-4 jó válasz: Ön pont annyit foglalkozik a politikával (szinte semmit), amennyit az megérdemel. Gratulálunk!

5-8 jó válasz: Fogadni mernénk, hogy valamelyik párt tagja. Már-már fan. Vigyázzon, innen alig van visszaút.

9-12. Ön az egész tegnapi napot tévézéssel töltötte. Mi a fenéért nem kirándult inkább?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!