Hírek

2007.03.26. 18:28

Kettős állampolgárság: tartható új népszavazás

Hitelesítette a Magyarok Világszövetsége népszavazási kezdeményezését hétfőn az Országos Választási Bizottság

BAMA

Hitelesítette a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) népszavazási kezdeményezését hétfőn az Országos Választási Bizottság (OVB) arról, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt a nem Magyarországon lakó magyar nemzetiségűek állampolgárságának megadásáról. A feltett kérdés pontos szövege: „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló nem Magyarországon lakó nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. paragrafusa szerinti ''Magyar igazolvánnyal'' vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?”

A testület 7:1 arányban hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet. Elutasította a Magyarok Világszövetségének népszavazási kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy a művi meddővé tételt kizárólag és csakis pontosan meghatározott egészségügyi okból lehessen végezni. Elutasította az MVSZ-nek azt a népszavazási kezdeményezését is, amely a kiskorúakkal kapcsolatos mindennemű pornográfiá betiltására vonatkozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!