Hírek

2007.03.20. 19:31

Kaszás Attila az intenzíven

Március 19-én este a Tizenkét dühös ember előadása előtt egy órával elvesztette eszméletét a Nemzeti Színház tagja, Kaszás Attila. A művész az intenzíven fekszik.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="200"] A rokonszenves színész, Kaszás Attila egészségéért az egész ország izgul
[/caption]A Nemzeti Színház honlapjának keddi, késő délutáni híre szerint Kaszás Attilát, a teátrum művészét intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos. Az orvosok agyvérzést állapítottak meg. A Nemzetibe számtalan együtt érző e-mail érkezik, a színház vezetése és a társulat is feszülten várja a kórházból érkező híreket. Kaszás Attila gyógyulása, a család nyugalma és a színház zavartalan működése érdekében a közönség türelmét kérik, ígéretük szerint a művész állapotának változásáról tájékoztatást adnak.

Kaszás Attila március 19-én, kevéssel este hat óra után hirtelen rosszul lett. A művész a színház sikerdarabja, a Tizenkét dühös ember című dráma előadására készült, amikor váratlanul elvesztette eszméletét, leállt a légzése. A hírek szerint két rohamkocsi is kiérkezett a színházhoz. A rohammentősök újraélesztették Kaszás Attilát, majd az egyik budapesti kórház intenzív osztályára szállították.

Névjegy

1960-BAN született a szlovákiai Vágsellyén

1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán

A diploma után a Vígszínházhoz került

Négy éve a Nemzeti Színház tagja

A rohammentőbe Stohl András színész, Kaszás Attila egyik legjobb barátja is beszállt, hogy elkísérje a kórházba. Tőle tudni, hogy a színész agyvérzést kapott. Stohl András, aki többször is bement az intenzív osztályra, kedden azt kérte, hogy mindenki Kaszás Attila gyors felépüléséért szorítson. Horváth Orsolya, a színház sajtóreferense elmondta, hogy a Kaszás Attilával történtek meglepetésszerűen érték a társulatot, hiszen művészük egészségi állapotával mostanáig semmi gond nem volt. Délután beugrópróbát tartottak a Tizenkét dühös ember szereplői, mivel Kulka János helyett a darab rendezője, Balikó Tamás vette át a szerepet. Kulkának ugyanis újfent megműtötték a gerincét, ezért nem vállalhatta az esti előadást. A beugrópróba gond nélkül lezajlott, Kaszás Attilánál a legkisebb jele sem volt annak, hogy néhány óra múlva elveszíti eszméletét.

Kaszás Attila éppen március 16-án ünnepelte negyvenhetedik születésnapját, jó darabokban jó szerepeket játszik, és bemutatóra vár az 56 csepp vér című musicalből készült filmváltozat is, amelyben ugyancsak főszerepet kapott. A Jászai Mari-díjas színművész egy másfél éves kisfiú édesapja, felesége néptáncos. Számtalan film és színházi darab szereplője, akiért most nem csupán a színházi világ, hanem az egész ország izgul, hogy mielőbb folytathassa sikeres színészi pályáját.

1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán

A diploma után a Vígszínházhoz került

Négy éve a Nemzeti Színház tagja A rokonszenves színész, Kaszás Attila egészségéért az egész ország izgul -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!