Hírek

2007.03.21. 18:15

Gyurcsány szerint nincs paktum Oroszországgal

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nagyon pragmatikus az együttműködés Oroszországgal

BAMA

„Nincsen olyan szóbeli vagy írásbeli megállapodásom Oroszországgal, amelyet a közvélemény ne ismerne” – mondta tegnap Gyurcsány Ferenc moszkvai útja előtt. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nagyon pragmatikus az együttműködés Oroszországgal, és ez az együttműködés a kölcsönös érdekekből indul ki. A kormány fő elmondása szerint Moszkvában mindenekelőtt élelmiszeripari kérdésekről fog tárgyalni vendéglátóival. A két ország közötti együttműködés fejlődésének példájaként említette, hogy 2002-től évente átlag 30-40 százalékkal nőtt a magyar export, tavaly pedig mintegy 70 százalékkal.

„Oroszország és Magyarország kölcsönösen előnyös projekteken dolgozik, amelyek terítékre kerülhetnek Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök moszkvai látogatása során” – közölte egy Kreml-szóvivő a csütörtöki vizit előestéjén. Ezek a tervezetek felölelik a villamosenergia, a csúcstechnológiák és szállítási infrastruktúra területét. A magyar cégek pedig keresik az ideális formákat a kiemelt orosz nemzeti programokban (egészségügy, mezőgazdaság, lakásépítés) való részvételre. É. S.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!