Hírek

2007.03.03. 18:12

Gyurcsány beszédet mond március 15-én

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédet mond március 15-én az esti gálaműsor előtt a Művészetek Palotájában - közölte az MTI érdeklődésére a Kormányszóvivői Iroda.

BAMA

Gyurcsány Ferenc továbbra is mértéktartásra kéri a politikusokat és ő maga is mértéktartó lesz, de ez nem némaságot jelent - hangsúlyozta a távirati irodának a Kormányszóvivői Iroda. Az MTI úgy tudja: a miniszterelnök ott lesz a Kossuth téri zászlófelvonáson és a Nemzeti Múzeum előtti megemlékezésen is. A kormányfőn kívül a nemzeti ünnepen több vezető szocialista politikus, illetve kormánytag mond beszédet elsősorban vidéki városokban.

A miniszterelnök egy hónappal március 15-e előtt felhívást tett közzé a politika valamennyi szereplőjéhez. Ebben úgy fogalmaz: "Magyarországnak most nem hangos szavakra, hanem megértésre, mértékletességre és nyugalomra van szüksége, ma azonban minden korábbinál nagyobb a veszélye annak, hogy idén március 15-én ne csak az ünnep, de az ország nyugalmát is elvegyék".

Arra kérte a parlamenti pártok vezetőit és a magyar politikai élet valamennyi szereplőjét, tanúsítsanak mértékletességet március 15-én. Véleménye szerint a demokrácia tisztelete, a szabadság szeretete és a nemzet szolgálata nem engedi, hogy az ünnepek párttulajdonná legyenek. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője erre reagálva azt közölte az MTI-vel: a Fidesz nem szól bele abba, hogy ki, hol ünnepel vagy ki, hol mond beszédet, március 15-én, viszont azt "őszintén reméli, hogy a hatalom nem arra használja fel az ünnepet, hogy brutális rendőrtámadást vezényeljen a békés megemlékezők ellen".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!