Hírek

2007.03.15. 06:10

Autónkkal irány a tavaszi autókozmetika!

Olvasónk azon töri a fejét, hogyan készíthetnénk fel ő maga autóját a tavaszra. A szerelőmester tanácsa: sehogy. Bízzunk mindent hozzáértő szakemberre.

BAMA

Első feladat a levegő- és a pollen- (utastér-) szűrő ellenőrzése, ha kell, cseréje. A szűrőn télen nedves levegő megy keresztül, amely megragad a filterekben. E hibától az ablak párásodik, a belső tér pedig áporodott lesz. A légszűrő problémája a motor fogyasztását és teljesítményét befolyásolhatja. Ha szükséges, diesel autóknál új üzemanyagszűrőt is vegyünk. Megéri, hiszen a kicsapódott víz lerakódhat a gázolaj-szűrőbe. Nem árt egy alapos külső-belső takarítás sem. Belül a szőnyegek magukba szívták a sáros, vizes cipők nedvét, amitől a kis térben igen rossz levegő lehet. Kívülről pedig a só csapódhatott fel gépkocsinkra. Sokan úgy vélik, mindezt maguk is simán megcsinálják. Az otthoni autómosással azonban szennyezzük a környezetet. A kocsira rakódott só vagy egyéb kosz ugyanis nem babasamponnal jön le. Ne kövessük azokat az autóstársainkat sem, akik az erdőben állnak neki vegyszerrel pucolni kedvencüket.

Gépkocsinkat ajánlatos újrapolíroztatni. A fényezéssel, viaszolással óvjuk a karosszéria festését. Megkönnyítjük vele a további lemosásokat is, hiszen a kezelt felületről sokkal könnyebben jön le a szennyeződés. Az ár az autó méretétől függ. Életet menthet a fékek ellenőrzése. Azok a téli befagyások miatt ugyanis elkophattak, nem fognak jól. A kézifék-kötél, a fékbetétek, a mozgó alkatrészek állapotát szintén ellenőriztessük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!