Hírek

2007.03.05. 06:05

Átírták a Republic-dalokat

A Republic együttes számaival spékelte meg új közéleti kabaréját a Mikroszkóp Színpad. Bódi László alias Cipő, a zenekar szerzője, énekese számára nem idegen a kabaré műfaja.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="190"] A jövőben is együtt dolgozik Verebessel Cipő, a Rebublic frontembere
[/caption]– Nem látni a címlapokon, ritkán nyilatkozik. Miért?

– Valóban nem tartozom a címlapsztárok közé, talán nem is baj, nincs folyamatos közlési ingerem. Másrészt semmi kedvem magamról beszélni, csak akkor, ha van mondanivalóm.

– Helyben vagyunk: az együttes nótáit Verebes István felhasználja legújabb közéleti kabaréjában, a Mikroszkóp Színpadon. Hogyan került erre sor?

– Nem újkeletű a kapcsolatunk, évekkel ezelőtt dolgoztunk már együtt a Hatok című intellektuális kabaréban, amelyben színészek énekeltek mintegy harminc Republic-dalt. Mondhatni, hogy Verebes kabaréja, a Mikor lesz elegünk? ennek a folytatása. Ebben is használja dalainkat, sőt némelyiknek a szövegét kicsit átírta. Megtörténik, hogy koncertjeinken ezeket már az ő javításaival éneklem. Törzsközönségünk csodálkozik is, mert ők a nézőtéren még az eredeti sorokat dúdolják.

– Lehet, hogy lesz folytatása a közös munkának Verebessel?

– Szerintem igen, úgy tudom, nagyobb tervei is vannak velünk, egyelőre erről nem árulhatok el semmit. Talán azért is ragaszkodik hozzánk, mert dalaink jól használhatók színpadi körülmények között is.

– Arról viszont talán beszélhet, milyen lesz a hagyományos március 15-i koncertjük.

– Budapest, Debrecen, Miskolc után ezúttal Kecskeméten lépünk fel az új sportcsarnokban. A város főterén már sokat koncerteztünk, most az arénájuk következik. A hagyományoktól eltérően most nem lesznek táncosok, népzenészek, de látványban, fénytechnikában egészen új dolgokat mutatunk be.

– Több előadó is megkéri olykor, írjon a lemezére dalokat. Kikkel dolgozik most együtt?

– Készül Halász Judit legújabb lemeze, és kérdés, hogy Koncz Zsuzsa tervez-e albumot az idén. Addig is dolgozunk a Republic következő CD-jén és egy beszélgetős DVD-n, amely arról szól, milyen az életünk a színpad mögött.

Bódi „Cipő” László

SZÜLETETT: 1965. május 3., Ungvár.

CSALÁDI ÁLLAPOT: nős, nyolcéves ikrek édesapja.

PÁLYAFUTÁS: 1990-ben létrehozta a Republicot, korunk Illés együttesét, amely a legtöbbet koncertező zenekar. Dalaikat a kereskedelmi rádiók és tévék nem játsszák.

CSALÁDI ÁLLAPOT: nős, nyolcéves ikrek édesapja.

PÁLYAFUTÁS: 1990-ben létrehozta a Republicot, korunk Illés együttesét, amely a legtöbbet koncertező zenekar. Dalaikat a kereskedelmi rádiók és tévék nem játsszák. A jövőben is együtt dolgozik Verebessel Cipő, a Rebublic frontembere -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!