Hírek

2007.03.02. 11:24

A wing tsun kungfu mesteri fokon

A Magyar Wing Tsun Egyesület gálaműsorral köszöntötte a világszerte több mint egymillió harcművészt a soraiban tudó kínai stílusirányzat vezető nagymesterét, Leung Tinget, aki Budapesten ünnepelte 60. születésnapját.

BAMA

Bruce Lee-hez, a filmek kungfu mesteréhez hasonlatosan Leung Ting is attól a Yip Mantól tanult, aki utóbb őt tette meg utódjává, nem a mozivilág sztárját. A jelen vezető nagymestere az egyetlen a világon, akinek 64 országban több mint 4 ezer helyi szervezete működik. A megannyi híres kínai harcművészmestert felsorakoztató médiaeseményen jelen volt Simicskó István országgyűlési képviselő is, aki maga 12 esztendeje ugyanezt a kungfustílust műveli, s jelenleg a 3. mesterfokozatnál tart.

Óriási különbség van a filmekben látott és a valóságos kungfu között. A tradicionális wing tsun világméretű sikerét mutatja, hogy számos ország különleges fegyveres alakulatában - mint amilyen például az Egyesült Államokban az FBI vagy Németországban a Bun- deswehr - a Leung Ting által képviselt stílus a kiképzési rendszer részévé vált. Máday Norbert, a magyar szervezet vezetője elmondta, hogy Magyarországon 70 klubban közel 1500 fiatal tanulja a wing tsun kungfut. A klubokat olyan ősi értékekre épülő modern végvári iskoláknak minősítette, amelyekben nemcsak harcművészeti tudást lehet szerezni, hanem ahol filozófiát, életformát is tanulnak a stílus elkötelezettjei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!