Hírek

2007.03.18. 16:39

A szokásosnál töször több tűz a hétvégén

Z. M.

A hosszú hétvégén összesen ezerhatszáz tűzeset történt országszerte, illetve, többnyire balesetekben tíz ember vesztette életét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor az MTI-nek elmondta: az 1600 bejelentett tűzeset mintegy 90 százaléka szabadtéri tűz volt: a száraz időben bozót, nádas, erdő, vagy az aljnövényzet gyulladt meg.

Az esetek – amelyek jellemzően Borsod, Pest és Bács-Kiskun megyékben történtek – a szárazság és emberi gondatlanság miatt következtek be. Dobson szerint az elmúlt napokban egy átlagos hétvégéhez viszonyítva 4-5-ször több tűzeset történt.

Az OKF szóvivője elmondta: vasárnap délutánig balesetekben tíz személy vesztette életét. Az áldozatok főként közlekedési balesetekben haltak meg, de egy tűzeset is emberéletet követelt, illetve találtak holttestet a Dunában is. A folyó budapesti szakaszánál egy 55 éves férfi hollteste került elő vasárnap délelőtt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint az első vizsgálatok kizárták az idegenkezűséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!