Hírek

2007.03.22. 09:01

A közel-keleti kvartett tartja magát a feltételekhez

BAMA

Világos és hiteles béke-elkötelezettségre szólította fel a palesztin nemzeti egységkormányt a közel-keleti kvartett. Kétnapos washingtoni tárgyalás után az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország és az ENSZ úgy döntött: továbbra is érvényesek maradnak azok a feltételek, amelyeket korábban még a Hamász-kormány esetében szabtak meg a nemzetközi támogatás fejében. Eszerint a palesztin kabinetnek le kell mondania az erőszakról, el kell ismernie Izraelt és a korábban megkötött palesztin-izraeli egyezményeket.

Közben Gázában elrabolták a Hamász palesztin szervezethez kötődő iszlám egyetem egyik tanárát. A városban a palesztin nemzeti egységkormány szombati hivatalba lépése óta most először volt összetűzés a kabinetet alkotó két rivális szervezet, a Fatah és a Hamász fegyveresei között. A Hamász rakétagránáttal lőtt egy házat, amelyben a Fatah fegyveres szárnyának egyik magas rangú parancsnoka lakik. A támadásban a csoport egyik tagja meghalt, heten – közöttük legalább négy fegyveres és egy járókelő – megsebesültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!